lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kreikkalaishenkinen kasvispiirakka

Täytteet tässä piirakassa tosiaan kreikkalaishenkisiä, mutta pohja on ettenkö sanoisi suomalaiskansallinen :)

Pohja

1,5 dl ruisjauhoa
2,5 dl vehnäjauhoa
pari kierrosta merisuolaa myllystä
200 g voita tai margariinia
4 rkl vettä


Täyte

puolikas kesäkurpitsa
1 porkkana
pari pientä valkosipulinkynttä tai yksi iso
100 g maustettua tuorejuustoa, esim. chili tai aurinkokuivattu tomaatti
mausteita, esim. chilirouhetta, cajun-maustetta, mustapippuria
100 g kirsikkatomaatteja
100 g fetaa
oliiveja
3 munaa
2 dl ruokakermaa
persiljaa
reilusti juustoraastetta (hyvä keino käyttää juustojämät)

Sekoita jauhot ja suola ja murenna voi joukkooon.
Nypi aineet sekaisin, lopuksi lisää vähitellen vesi.
Levitä taikina voideltuun vuokaan.

Esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Pilko kesäkurpitsa, porkkana ja valkosipulinkynnet.
Samoin tomaatit, oliivit ja feta.
Kuullota kesäkurpitsa-porkkana-valkosipuliseosta hetki ja mausta. Lisää tuorejuusto.
 
Levitä ensin lämmin seos vuokaan ja lisää tomaatit, feta ja oliivit.
Vatkaa munat ja ruokakerma sekaisin.
Kaada ruokakerma-munaseos täytteen päälle ja raasta päälle reilusti juustoa ja lisää persiljaa.



Paista noin 30 minuuttia 200 asteessa ja anna jäähtyä ja makujen tasaantua. Nam.



Ei kommentteja: