Opiskelijabudjetillekin sopivaa herkkuruokaa.
Tee uuniperunat näin: Varaa isohkoja perunoita, esim. Rosamunda. Pese ja leikkaa ristikkäinen viilto. Kääri folioon ja paista noin 225 asteessa noin 45 minuutista tuntiin koosta riippuen. Perunoiden kypsyessä uunissa valmista täyte.
prk tonnikalaa öljyssä
sipuli ja paprika
mustapippuria, suolaa, chilirouhetta, Tulinen Afrikka -mausteseosta
creme fraiche
sweet chili -kastiketta
sitruunamehua
Pilko sipuli ja paprika silpuksi ja kuullota öljyssä ja mausta. Valuta öljy pois tonnikalasta. Sekoita sipuli-paprikaseos tonnikalaan ja viilennä hetki. Tällä pakkasella onnistuu hetkessä vaikka laittamalla hetkeksi ikkunalaudalle ja avaamalla ikkuna. Seoksen jäähdyttyä sekoita creme fraiche, sitruunamehu ja sweet chili -kastike joukkoon. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna tekeytyä perunoiden kypsymisen ajan jääkaapissa. Ah!
Edit: Ja mahdolliset täytteen jämät voi hyödyntää vaikka tekemällä lämpimiä leipiä voileipägrillillä.
2 kommenttia:
No itku! Olisin tehny, eihän täältä mitään creme fraichea saa... pitäis kehittää korvike. Ideoita? :)
terv. Herkku Kanalasta
Uskoisin myös että esimerkiksi smetana tai muu vähän koostumukseltaan paksumpi kermapohjainen toimii hyvin :) Silloin jos ei jotain oo niin pittää vaan soveltaa
Lähetä kommentti