sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Texmex-piirakka

Helppo texmex-henkinen piirakka esimerkiksi lauantai-illan iloksi :)



Pohja

Myllyn Paras -pyöreä suolainen piirakkapohja

Täyte

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas paprika
n. 100 g ruskeita papuja (esim. Pirkalta löytyy valmiina suolaliemessä)
200 g jauhelihaa
4 rkl vahvaa salsakastiketta
suolaa ja mausteita tarvittaessa
3 munaa
2 dl ruokakermaa
tortillasipsejä, esimerkiksi juustonmakuisia
emmentaljuustoraastetta

Levitä sulanut pohja piirakkavuokaan, vuokaa ei tarvitse voidella. Jos aikaa ei ole niin pohjan voi sulattaa helposti mikron sulatusteholla. Pilko sipuli, paprika ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja lisää sipulipaprikaseos mukaan. Lisää myös pavut ja salsakastike mukaan ja kuumenna hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja lisää ruokakerma ja munat seokseen. Ota pannu pois kuumalta levyltä etteivät munat ala kypsentyä. Voit myös sekoittaa munat ja ruokakerman keskenään ja lisätä täytteen päälle vuokaan lopuksi. Murustele tortillasipsejä täytteiden päälle ja lisää lopuksi juustoraaste piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa, esimerkiksi perusvihersalaatti terästettynä avokadolla, sitruunamehulla, balsamicolla ja merisuolalla toimii loistavasti.

Jos aikaa on niin kannattaa tehdä piirakka jo hyvissä ajoin, sillä maut tasaantuvat jäähtyessään. Hyvä idea on mielestäni laittaa vähemmän lihaa ja papuja niin piirakasta tulee vähemmän tuhti, mutta kuitenkin nälkä lähtee varmasti. Pavut myös antavat mukavasti rakennetta piirakkaan, samoin tortillasipsit. Kokeilemisen arvoinen ohje ;)

Ei kommentteja: