tiistai 17. kesäkuuta 2014

Iskenderin piirakka

Pohja
 
4 dl vehnäjauhoja
175 g voita
hiukan suolaa
muutama rkl vettä
 
Täyte
 
200 g jauhelihaa
mausteita, esimerkiksi fajitamix
 paprika
sipuli
maustekurkkua
3 munaa
2 dl ruokakermaa
n. 100 g juustoa raastettuna
 
Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi sekaan pehmeä voi (jos otat voin suoraan jääkaapista, 10 sekuntia mikrossa pehmentää voin helposti). Lisää lopuksi vettä vähitellen joukkoon ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Voitele uunivuoka. Taputtele taikina vuokaan.

 
 
Paista jauheliha pannulla. Mausta esimerkiksi fajitamausteella. Silppua paprika ja sipuli. Viipaloi myös maustekurkku jos ei ole valmiina viipaleina. Lisää jauheliha, paprika ja sipuli sekä maustekurkkuviipaleet pohjan päälle.



Vatkaa munat ja ruokakerma sekaisin. Kaada piirakan päälle. Raasta lopuksi juustoa piirakan päälle.

 
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Anna jäähtyä ja makujen tasaantua. Nam! Oikean voin todella maistaa! Taidan tästä lähtien heivata margariinit ja käyttää vain oikeaa voita :) Maustekurkut sopivat loistavasti piirakkaan, kannattaa kokeilla. Tämä piirakka sai muuten inspiraationsa Varkauden Iskenderin pizzasta :)
 
 
 

Ei kommentteja: