Miun ollessani sorvin ääressä J oli hiukan kokannut: kylmäsavulohirullia ja lohipataa sekä fetasalaattia. Mie sitten tein kaveriksi vielä kauraomenapaistosta tähän tapaan vaniljakastikkeen kanssa (kuvaa ei ole, koska se ei ole kovin kaunista katseltavaa). Vaniljakreemijauhe on muuten aika näppärä tuote :)
Kylmäsavulohirullat
300 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
150-200 g ruohosipulituorejuustoa
tilliä
Asettele lohisiivut ohueksi matoksi muovikelmun päälle. Levitä tuorejuusto lohisiivujen päälle ja hiukan tilliä. Kääri rullaksi ja laita pakastimeen tekeytymään kunnes rulla on sopivan kohmeinen leikattavaksi. Leikkaa rulla paloiksi. On ihan mahtavaa sellaisenaan tai voi vaikka laittaa ruisleivän päälle tai syödä keitetyn kananmunan kanssa.
Jonskan lohipata
500 g lohta paloina
500 g perunasipulisekoitusta
5 dl ruokakermaa
200 g tuorejuustoa, esim. pippuri
tilliä
merisuolaa
sitruunapippuria
sitruunamehua
Kaikki pataan ja uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.
Oli kyllä ehkä hienoin maanantai-illallinen ikinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti