maanantai 12. joulukuuta 2011

Tulinen jauhelihapasta

Sarjassamme lämmittäviä ruokaohjeita. Ja nenäkin aukesi, oli sen verran potkua.

400 g naudan jauhelihaa
paljon mausteita: paprikamaustetta, chilirouhetta, mustapippuria, bbq-maustetta, Tulinen Afrikka -mausteseosta, sweet chili -kastiketta
häränlihafondia
prk tomaattipyrettä
1 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
vettä
pisaratomaatteja
4 dl pastaa, esimerkiksi täysjyväfusilli

Paista jauheliha kohtuullisen kuumalla pannulla öljytilkassa. Mausta ja lisää häränfondi. Lisää vehnäjauho jauhelihan joukkoon ja paista hetki, että jauhot ruskistuvat. Lisää vettä vähän kerrallaan, niin että kastike muodostuu. Lisää tomaattipyre. Anna maustua pienellä lämmöllä ja maistele välillä. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pastat esim. kasvisliemikuution kanssa. Loppuvaiheessa leikkaa pisaratomaatit kahtia ja lisää kastikkeen joukkoon. Lopuksi yhdistä pasta ja kastike. Päälle voi vielä ripotella juustoraastetta.


Ei kommentteja: