maanantai 5. toukokuuta 2014

Pastaa ja tulista pekonikastiketta

Tämä ohje on alunperin Anne Wilsonin kirjasta Maistuvat pastat. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen ja omat muokkaukset sulkuihin. Lähikaupastani ei löytynyt kuorittuja tomaatteja säilykkeenä, joten jouduin käyttämään tomaattimurskaa. Kannattaa kuitenkin käyttää niitä kuorittuja tomaatteja, maku on tällöin vahvempi ja parempi. Alkuperäisessä ohjeessa oli oikein kuvattu miten pasta keitetään, mutta sen nyt jätin pois...Ja jos oikeasti jaksaa lämmittää annoslautaset etukäteen kuten ohjeessa neuvotaan niin sen voi toki tehdä :D

4 annosta

1 rkl öljyä
350 g pennemakaroneja (tai jotain muita)
parmesaaniraastetta (jätin pois)
(suolaa)

Kastike:
150 g suikaloitua siankylkeä (pekonia)
1 silputtu sipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
½ tuoretta tai kuivattua chilipaprikaa tai ½ tl cayennepippuria (1-2 tuoretta chilipalkoa)
1 tlk (425 g) tomaatteja pilkottuna  (1 tlk kuorittuja tomaatteja)
(mustapippuria)
(hiukan suolaa)

Paista sianliha pannussa omassa rasvassaan kypsäksi. Valuta liika rasva pois (jos viitsii ja haluaa minimoida rasvan määrän). Lisää sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja silppua malto pieneksi. Lisää chili ja pilkotut tomaatit pannuun. Anna kiehua hiljaa ilman kantta 15-20 minuuttia.

Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi. Sekoita pasta ja kastike ja halutessani ripottele päälle hiukan parmesaaniraastetta.

Ei kommentteja: