tiistai 15. huhtikuuta 2014

Jauhelihapiiras

Tämän piirakan voimalla luulisi jaksavan huomenna vääntää opparia ;)

Pohja

Myllyn Paras pyöreä suolainen piirakkapohja tai tee itse esimerkiksi näin (voit myös käyttää pelkkiä vehnäjauhoja jos et halua ruispohjaa)

Täyte

sipuli
puolikas paprika
punainen chilipalko
400 g jauhelihaa
mausteita kuten soijakastiketta, mustapippuria, bbq-maustetta
noin 100 g eli noin puolikas kolmio Aurajuustoa
2 tomaattia
2 munaa
2 dl ruokakermaa
reilusti, ehkä noin 150 g juustoa raastettuna, esim. ruotsalainen Port Salut
(yrttejä)



Levitä piirakkapohja uunivuokaan.
Pilko sipuli, paprika ja chili.
Ruskista jauheliha sekä paprika-chili-sipuliseos. Mausta ja muista maistella kaipaako lisää mausteita. Mausteita saa olla reilusti :)

Raasta juusto.

Vatkaa munat ja ruokakerma sekaisin.
´Täytä pohja jauhelihaseoksella, murenna päälle reilusti Aurajuustoa.  Leikkaa pari tomaattia ja levitä päälle.


Lisää juustoraaste ja muna-kermaseos päälle. Löysin oikein yksinäisen käyttökelpoisen basilikanlehden :)
Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Uujea. Tarjoa mielellään salaatin kanssa.



Ei kommentteja: