Jaa taikina paloiksi ja laita kelmun alle odottamaan kaulitsemista niin taikina ei pääse kuivumaan.
Kauli palat ohuiksi kuoriksi.
Levitä riisipuuroa (tai perunamuusia) kuoren päälle, ei liikaa eikä liian vähän. Tässä kokemus on paras opettaja...
Rypytä piirakat joko aloittaen keskeltä (aloittelijat) tai päästä (kokeneemmat konkarit)
Toista...
Paista uunissa ja voitele sulatetulla voilla, ei margariinilla. Tai oikeastaan, uita voissa että oikein imeytyy koko piirakkaan. Ja olet piirakkaleipuri!!
2 kommenttia:
Mie uitan omani aina maito+rasva seoksessa. Mitäs ohjetta sie oot käyttäny ku oot piirakoita vääntäny? Joko tulee ilman vehnäjauhoja ;)
Ohje oli sellaisesta 90-luvun ruokaohjekirjasta, taisi olla Kodin ruokavuosi syksy- ja talvikirja. Muistelen et ei ois tullu vehnäjauhoja, mutta lisäilen ohjeen kunhan sen käsiini saan :)
Lähetä kommentti