keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Munakasrulla kinkkupepperonitäytteellä


Uusi suosikkini viime aikoina on ollut munakasrulla erilaisilla täytteillä. Kelpo suolainen tarjottava juhlavaankin pöytään tai sitten ihan vaan arjen piristykseksi. Tämä on myös siitä hyvä ohje, että täytteeseen voi laittaa ihan mitä sattuu jääkaapista löytymään ja hyötykäyttää kaikki jämät. Mulla jämiä olivat pepperonisiivut, kinkkusuikaleiden pussinpohja, juusto, tuorejuuston ja fetan loppu.

Rullapohja

6 munaa
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
(jos sattuu olemaan tuoreyrttejä niin niitä kannattaa hienontaa taikinan joukkoon tai kuivatut yrtitkin käy. Olen kokeillut esimerkiksi persiljaa ja kuivattua ruohosipulia ja hyvin käyvät ja antavat myös väriä)

Täyte

1 sipuli
1 pieni paprika
1 porkkana
pepperonimakkarasiivuja
kinkkusuikaleita
Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa vajaa rasia eli 200 g
juustoraastetta
tarvittaessa suolaa, chiliruohetta tms

tomaattia, kurkkua ja fetaa

Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon maito, suola ja kauhot. Kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Pohjan kypsyessä valmista täyte. Pilko, sipuli ja paprika ja raasta porkkana. Hienonna myös pepperoni ja raasta juusto.  Pilko myös tomaatit, kurkku ja feta valmiiksi. Kuullota sipuia, paprikaa ja porkkanaa pannulla öljyssä sen aikaa että pehmenevät. Lisää pepperoni- ja kinkkusiivut. Lisää myös tuorejuusto, anna sen sulaa ja lisää lopuksi juustoraaste ja halutessasi mausteita.

Pohjan kypsyttyä kauniin väriseksi kumoa se leivinpaperille ja anna jäähtyä. Tämä ei ole niin kuin kääretorttu, joka pitää rullata mahdollisimman nopeasti vaan pohjan ja täytteen jäähdyttyä on huomattavasti helpompaa eikä polta sormiaan. Kun pohja ja täyte ovat jäähtyneet, levitä täyte pohjan päälle. Lisää myös hienonnetut tomaatit, kurkku ja feta. Kääri rullalle kuten kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen. Hyvää ruokahalua!

P.S. Havaintojeni mukaan herkku katoaa melko nopeasti parempiin suihin, mutta mikäli sitä jää niin maku vaan paranee yön yli jääkaapissa ja on aika herkullinen brunssihenkinen aamupala tai täyttävä lounas :) Ja variaatioitaha voi itse kehittää loputtomiin. Olen itse testannut kinkkuversion lisäksi täytteet herkkusienellä ja jauhelihalla ja hyviä ovat. Aika hyvin mukaan sujahtaa monenlaiset kasvikset, vaikka vähän nahistuneetkin sellaiset :) Pahoittelen heikohkoa kuvanlaatua, digikamerani jäi Brasiliaan.


1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Nälkä tulee lukiessa! Ihana blogi :)