Aika herkullinen lauantairuoka oli täällä eli hirvensisääfileepihviä, lohkoperunoita ja viher-goudasalaattia. Ei valitettavasti tullut itse osallistuttua lihattomaan lokakuuhun, ehkä otan haasteen vastaan joku toinen kuukausi. Ennemmin kyllä syö vapaana kasvanutta hirveä, kuin tehotuotannon tuotteita.
Lohkoperunat
Leikkele perunat ohuiksi lohkoiksi niin niistä tulee kivan rapeita ja valmistuvat myös nopeammin. Perunoita ei tarvitse kuoria, huolellinen huuhtelu riittää. Laitoin sekaan myös muutaman porkkanan lohkottuna. Valele lohkojen päälle öljyä ja mausta. Laitoin merisuolaa, chilirouhetta ja cajunmaustetta. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Salaattiin tuli jääsalaattia, tomaattia, kurkkua ja Mustaa Salaneuvos goudajuustoa.
Pihvien paistaminen
Ota sisäfilee huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Leikkaa 3-4 senttisiksi pihveiksi, painele kevyesti kasaan.Sisäfilettä ei tarvitse erikseen nuijia. Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä noin minuutti puoleltaan (medium). Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti