torstai 26. heinäkuuta 2012
Suolapähkinäsämpylät
Mökkikeittiön antimia nämäkin. Kaapin kätköistä löytyi suolapähkinöitä ja siitähän se ajatus sitten lähti. Voisin kokeilla joskus uudestaankin :) Suosittelen lisäämään suolapähkinöiden määrää suuremmaksi enemmän makua ja rakennetta antamaan.
5 dl vettä
2 tl suolaa
pussi kuivahiivaa
sokeria tai siirappia
muutama vesi kaurahiutaleita
jauhoja (tarkkaa määrää on vaikea sanoa, sopivasti niin että taikina on pehmeä ja kimmoisa :) voi laittaa useampaa jauholaatua jos sattuu olemaan)
pari lorausta öljyä, noin dl
100 g suolapähkinöitä rouhittuna (tai enemmän)
Rouhi suolapähkinät pienemmäksi, saa olla kohtuullisen suurina paloina. Lämmitä vesi hiukan yli kädenlämpöiseksi, lisää suola sekä sokeri tai siirappi. Lisää kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan. Alusta taikinaa ja lisäile jauhoja pikkuhiljaa. Lisäile myös suolapähkinärouhe ja öljy taikinaan. Alusta loppuun ja kohota. Leivo sämpylöiksi. Voitele maidolla. 225 asteeseen 10-15 minuutiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti