lauantai 3. maaliskuuta 2012
Tulinen jauhelihapaprikakeitto
Ajattelin, että kipeä kurkku tarvitsee lämmikettä, mutta tiedä sitten ärsyttääkö tulinen sitten vastaavasti. No anyway, hyvää tämä on joka tapauksessa :) Ja taas pääsivät jämät hyötykäyttöön. Tulee jotenkin onnistunut fiilis kun keksii uutta jämistä :) Sarjassamme ruokia, joihin voi käyttää sitä mitä on
200 g luomunaudanjauhelihaa
sipuli
pari valkosipulinkynttä
paprika
mausteita: jauhelihamaustetta, mustapippuria, paprikamaustetta, chilirouhetta
vettä
pastaa
chilillä maustettua tomaattikastiketta
häränfondia
persiljaa reilusti
(kasviksia esimerkiksi pussinjämät pakkasesta)
Sipulia ja valkosipulinkynsiä kuoriessani tuli mieleen, että nehän voisi raastaakin. Eli raasta ne tai pilko pieneksi. Pieni myös paprika reiluiksi paloiksi. Paista jauheliha ja sipulit. Mausta. Lisää paprika joukkoon hetkeksi. Siirrä seos kattilaan ja lisää tomaattikastike, vettä ja fondi ja pasta. Mulla oli pastat valmiiksi jo keitettynä niin lisäsin ne vasta loppuvaiheessa, samoin pakastekasvikset laitoin vasta ihan lopuksi. Toki jos käyttää tuoreita niin nehän kannattaa laittaa kypsymään jo alkuvaiheessa. Keittele jonkun aikaa ja anna vetäytyä hetken. Lopuksi revi reilusti persiljaa päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti