sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Omenamuffinit



Harvinaista herkkua eli makeaa leivontaa keittiössäni. Huomenna tulossa kahvivieras niin siitä se ajatus sitten lähti. Hauskaa kun selvisi syykin miksi tuli kaupasta ostettua omenoita ja veriappelsiinimehua. Siksi, että voisin näitä tehdä, ei nimittäin ollut mitään leivonta-ajatusta vielä kaupassa käydessä. Alkuperäinen ohje löytyy alta (suluissa omat lisäykseni) ja Myllyn Parhaan sivulta.

 3½
dl
 Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja                          
 2
dl
 sokeria
 2
 tl
 leivinjauhetta
 2
 tl
 vaniljasokeria
 2
 tl
 kanelia
 1
dl
 ruokakermaa (jätin pois)
 2  munaa
 1
dl
 pullomargariinia (100 g leivontamargariinia sulatettuna)
 1
dl
 appelsiinituoremehua (mulla veriappelsiinimehua)
 3
dl
 pieneksi kuutioitua omenaa (1 omena kuutioituna)
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita joukkoon omenakuutiot ja lopuksi muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa (100 g), sulata ja jäähdytä se ennen taikinaan lisäämistä. (Minä tein niin, että vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin sen jälkeen vuorotellen kuivat aineet, mehun, sulatetun margariinin ja omenakuutiot). Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy/Kati Nappa

Ei kommentteja: