lauantai 19. marraskuuta 2011

Tulinen kanasalaatti

Luovat kokeilut jatkuvat. Mitä kokata kun hiipii töistä salin kautta kotiin ja kaikkialla on synkkää ja ankeaa. Tämä sai kyllä jo suupielet osoittamaan ylöspäin.

noin 400 g broilerin maustamattomia fileitä
loraus ruokaöljyä
mausteita, mulla oli rock sea salt -suolaa, currya, bbq-maustetta Kanadasta, useampaa erilaista chilimaustetta sekä Kanadasta että koti-Suomesta, paprikajauhetta
sipuli
paprika
pätkä kurkkua
pari tomaattia
pari kourallista salaattisiemen-sekoitusta
purkki ananasta
jääsalaatti

Leikkaa broilerinfileet reiluiksi paloiksi, paista kypsiksi öljyssä ja mausta. Itse tykkään, että potkua saa olla. Ota hetkeksi lautasella jäähtymään. Leikkele sipuli ja paprika myös reilun kokoiseksi renkaiksi ja laita pannulle hetkeksi. Levy saa olla melko kuumalla. Lisää öljyä hiukan tarvittaessa. Laita paprika- ja sipulirenkulat lepäämään hetkeksi kanopalojen kanssa. Kokoa salaatti esimerkiksi sopivaan lasiastiaan tai vaikka isolle lautaselle. Revi jääsalaatti kulhoon ja viipaloi tomaatit ja kurkku sekaan. Lisää siemensekoitusta ja ananapalat. Lopuksi lisää kanapalat sekä paprikat ja sipulit hiukan jäähtyneenä. Sekoita hyvin. Ja ei kun syömään. Lauantain kunniaksi ruokajuomana Somersbyn omenasiideriä.

Ja nyt on myös huomiseksi taatusti hyvät eväät töihin. Problem solved.




 


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää herkulliselta ja varmasti myös maistuu - tulee nälkä:)

Ansku kirjoitti...

Kiitos, itse ainakin tykkäsin :) Kiitos, kun jaksoit kommentoida!

Punk n Roll Fucker kirjoitti...

Kuulostaa kanasalaatti hyvälle, joten joutuu ehkä joskus kokeilemaan.

Meinasitko jatkaa blogin pitämistä myös koulutehtävän jälkeen?!?

Ansku kirjoitti...

Kokeile ihmeessä :) Yllätät vaikka taas puoliskon joku päivä! Kyllä ois tarkoitus jatkaa mikäli vaan innostus riittää.