torstai 17. marraskuuta 2011

Tomaattinen kinkkupasta


Tässäpä sellainen ruoka, että en ollut ikinä ennen kokeillut tällaista. Luovuutta peliin! :)

kahdelle nälkäiselle tai kaksi annosta


400 g tomaattimurskaa
mausteita, esimerkiksi: chilimaustetta, mustapippuria, Rock sea salt –suolaa, Tulinen Afrikka –mausteseosta
vettä
hiukan häränlihafondia pullosta
100 g ylikypsää kinkkua leikattuna kohtuullisen suuriksi paloiksi
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadelphia                                     
iso tomaatti leikattuna isoiksi viipaleiksi
noin 3-4 dl täysjyvä-/ruispastaa, esim. fusilli keitettynä kasvisliemikuution kanssa




Kuumenna tomaattimurskaa pannulla, lisää hiukan vettä sekä mausteet ja fondi mukaan ja keittele noin vartti. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita kunnolla. Jatka kuumentamista. Laita pastavesi kiehumaan. Leikkaa kinkku paloiksi ja lisää joukkoon. Jatka kuumentamista. Keitä pasta ei liian pehmeäksi. Kannattaa maistella välissä kaipaako kastike lisää mausteita.  Lisää myös tarvittaessa vettä. Aivan loppuvaiheessa lisää tomaattiviipaleet kastikkeen joukkoon ja kuumenna hetki. Sekoita myös pasta kastikkeen joukkoon. Nauti.
Kyllä kannatti luovuus, tämä oli aivan ihanaa. Mukavasti vähän tulista. Teen varmasti toistekin :)



Ja olen ymmärtänyt, että tätä blogia ehkä joku lukeekin. Olisi kiva kuulla kommentteja :)

Ei kommentteja: