Yksi samantapainen ohje täällä jo onkin, mutta tässä hiukan muokattu versio :)
24 kpl paahtoleipää, laitoin sekä tummaa että vaaleaa
2,5 dl vettä johon on imeytetty lihaliemikuutio
täytteeseen
200 g Korpelan kinkkusuikaleita
50 g pepperoni-makkaraa
200 g valkosipulituorejuustoa
prk kermaviiliä
vajaa paprika
vajaa kurkku
maustekurkkua
persiljaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
hiukan suolaa
päälle
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin ½ dl maitoa
kinkku- tai pepperoniviipaleita pyöritettynä ruusukkeiksi
kirsikkatomaatteja
herneenversoja
tms
Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Leikkaa kinkkusuikaleet ja pepperoni oikein pieneksi. Leikkaa myös kurkut ja paprika silpuksi tai tee kuten minä ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna persilja, helpoin on mielestäni leikata saksilla. Yhdistä tuorejuusto-kermaviiliseos ja muut aineet. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Varaa tasainen alusta ja vuoraa se leivinpaperilla. Laita yhteen kerrokseen kuusi palaa. Itse laitoin tummaa paahtoleipää pohjalle, koska se on tukevampaa kuin vaalea. Kostuta lihaliemellä ja täytä kerros kerrallaan. Yhteensä tulee neljä kerrosta ja päällimmäiseksi jää paahtoleipäkerros. Ylemmät kerrokset voi hyvin laittaa "shakkiruuduiksi" niin, että tummaa ja vaaleaa paahtista tulee aina rinnakkain. Kääri kakku tuorekelmuun ja laita esimerkiksi lautanen painoksi ja jääkappiin tekeytymään yön yli.
Seuraavana päivänä sekoita tuorejuusto sekä maito. Kannattaa muuten laittaa maitoa vain vähän kerrallaan, koska paljon sitä ei tarvita, vain hieman notkistamaan tuorejuustoa. Laita kakku tarjoilualustalle (leivinpaperi helpottaa myöhempää siirtelyä ja se kannattaa leikata pienemmäksi niin, että se jää kakun alle). Levitä tuorejuustoseos kakun päälle ja koristele. Kinkut voi pyörittää ruusuiksi ja kirsikkatomaatit puolittaa. Suosittelen noita herneenversoja koristeluun, saa mielestäni niillä tosi kivan näköisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti