torstai 9. helmikuuta 2012

Kinkkujuustosarvet

Kerrankin tein jotain ohjeen mukaan, tai ainakin melkein, lisäsin palvikinkkua leikattuina paloiksi täytteeseen ja jätin kananmunat pois kun en jaksanut niiden takia lähteä kauppaan. Ohje oli tuoreimmassa Maku-lehdessä 1/2012 ja löytyy myös täältä. Alla ohje alkuperäisasussaan.

 18 kpl


2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
25 g juustoa (raastettuna)
4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte
50 g juustoa (raastettuna) 
 
1 kpl munaa 

Voiteluun
1 kpl munaa                                                               
Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Anna hiutaleiden turvota hetki. Lisää juustoraaste ja alusta joukkoon jauhot. Taikina saa olla melko löysää. Anna sen kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Kauli taikinasta 3 pyöreää levyä. Jaa jokainen 6:n sektoriin.
Sekoita juustoraaste ja muna. Annostele seosta lusikallinen taikinakolmioiden leveään päähän. Kääri kolmiot sarviksi ja kohota ne.
Voitele sarvet munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Koristele juustosarvet seesaminsiemenillä.
*Resepti: Penninvenyttäjän keittokirja. Marttaliitto 2006.

Lehdessä kehuttiin sarvien kappalehinnan olevan 10 senttiä. Varsinaista opiskelijaruokaa tämäkin siis. Kyllä itse tekemällä säästää selvästi rahaa. Ja se tuoksu.... :)

Ei kommentteja: